Je bevindt je hier:

Nooit te oud om te ondernemen

Geplaatst op: 27-03-2014

Noud Oton is een laatbloeier. Op zijn 40ste is hij begonnen met ondernemen en dat is relatief laat. Of dat een voordeel of een nadeel is, beschrijft hij in zijn wekelijkse blogs. Vandaag zijn eerste blog: Nooit te oud om te ondernemen.

Al jaren fantaseer ik over het hebben van een eigen onderneming. Het is nooit een obsessie geweest, maar het was wel een regelmatig terugkerende gedachte, die me blij maakte…….een soort van drugs. En na jaren van veilig dagdromen over ondernemen, werd het ondernemen op mijn 40ste (eindelijk) realiteit voor mij.

Regelmatig heb ik me afgevraagd waarom ik juist nu wel ben gaan ondernemen en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik 40 jaar levenservaring en bijna 20 jaar werkervaring nodig had om te kunnen beginnen.

Studeren en werken werden van huis uit enorm gestimuleerd, maar het eigen ondernemerschap niet.

Om me heen heb ik een aantal voorbeelden gezien van mensen die vanaf hun late puberteit aan het ondernemen zijn geslagen. Ze hadden al vroeg “een handeltje”. Sommige van “die handeltjes” zijn later uitgegroeid tot (nog steeds) gezonde winstgevende bedrijven. Vaak hadden zij een ouder die al aan het ondernemen was, dus ze waren "familiair belast". Ook hadden ze vaak een oprechte hekel aan school.

Ik was dus bezig met mijn studie (HBO opleiding afgerond) en daar werd emotie/intuïtie/”Fingerspitzengefühl”  vervangen door theorie en vooral ratio. Na bijna 20 jaar werken heb ik (eindelijk) een goede balans gevonden tussen die theorie en mijn Fingerspitzengefühl.

Voor mij was dat hét perfecte moment om te gaan ondernemen. Ik kan de “verloren” jaren niet meer goed maken, maar heb nog genoeg tijd om van mijn onderneming een succes van te maken. En tot nu toe bevalt het mij uitstekend!

Noud Oton


Samken