Je bevindt je hier:

Ik ga een Boeing kopen

Geplaatst op: 03-04-2014

Hoe een Boeing en een mexicaanse taco het leven van Noud Oton veranderde vertelt hij in zijn wekelijkse blog.

 

Elk jaar heb ik wel een stuk of 10 ideeën. Ze zijn niet allemaal even goed, maar daar kom ik vaak na een tijdje pas achter.

Zo was ik begin jaren 90 in de Verenigde Staten. Ergens tussen Los Angeles en Las Vegas, diep in de woestijn, kom ik daar een “vliegtuigenkerkhof” tegen. Ik had toen bedacht dat ik een afgeschreven Boeing 747 wilde laten overvliegen naar Nederland, hem te stallen ergens in Flevoland en de Boeing volledig om te bouwen tot hotel/bar/restaurant met als thema “Around the globe”.

Poeh, wat zag ik de klanten in de rij staan. Filmploegen vanuit de hele wereld kwamen op dit unieke concept af. En na 4 jaar had ik al mijn investeringen terugverdiend.

Toen ik het deelde met een paar vrienden, bleek dat ik de realiteit een beetje uit het oog was verloren. De meeste van mijn aannames werden binnen één zin onderuit gehaald.

Tijdens diezelfde reis aten we regelmatig bij Taco Bell. Dat is een fast food keten van Mexicaanse restaurants. Ik dacht: Nederland is wel klaar met McDonalds en BurgerKing en is toe aan iets anders.

Ik ben op onderzoek uitgegaan en kwam uit bij de franchisegever (onderdeel van PepsiCo). Zo’n groot bedrijf gaat nooit een Nederlandse “Grootdromer” tot franchisenemer kronen en ik droop weer af.

De ideeën waren trouwens niet eens zo slecht want een jaar of 10 geleden is er in Zweden een hostel geopend in een Boeing (www.jumbostay.com). Ook is er inmiddels een Taco Bell-achtige keten in Nederland onder de naam Taco Mundo (www.tacomundo.com).

Kortom, ik laat me niet meer afleiden door te grote projecten of indrukwekkende  bedrijven……Nu ik voor het ondernemerschap heb gekozen, geloof ik in mezelf. Nu nog het juiste idee en het op zijn waarde schatten. Ik dacht zelf aan iets van een telefoon, waarmee je kunt bellen en kunt internetten………Ik hou jullie op de hoogte.


Samken